expo 'Transparency' - Gee Vaucher & Christian Brett

Bavel :: Muziek :: Varia

Ga naar beneden

expo 'Transparency' - Gee Vaucher & Christian Brett

Bericht van silken tofu op ma aug 25 2008, 14:27EXPO

'Transparency'
Gee Vaucher & Christian Brett


Van zaterdag 6 september tot en met zondag 5 oktober 2008, alle dagen van 10 uur tot 17 uur.

Cultuurcentrum Luchtbal
Columbiastraat 110
2030 Antwerpen

Toegang Gratis!

Iedereen is van harte welkom op de vernissage van deze expo, op vrijdag 5 september van 20 tot 23.59 uur, met optreden van Penny Rimbaud (stem, ex-drummer Crass), Annie Whitehead (trombone) en Jennifer Maidman (basgitaar).

De expo 'Transparency' is een samenwerking tussen Gee Vaucher en Christian Brett:

Christian Brett is een kunstenaar/typograaf. Hij is stichter en baas van 'Bracketpress'. Dat is een kleine uitgeverij waarmee hij o.a. handgemaakte boeken, flyers en pamfletten uitbrengt. Hij werkte eerder samen met Gee Vaucher op de Biënnale van Liverpool (2004) en op het Exeter Text Festival (2005). Brett stelde al tentoon in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Costa Rica en Mexico.

Tussen 1977 en 1984 maakte de Britse kunstenares en activiste Gee Vaucher (foto) deel uit van de ondertussen mythisch geworden punkband CRASS (*). Het is in die hoedanigheid dat ze internationaal bekend werd voor haar toonaangevend en inspirerend werk. Haar omvangrijk oeuvre omvat onder meer pastel -en potloodtekeningen, collages, foto’s films en (vooral) gouaches. Haar belangrijkste werken werden opgenomen in de publicatie ‘Crass Art And Other Pre Post-Modernist Monsters’ (AK Press, 1999) terwijl de videocompilatie ‘Semi-Detached’ enkele van haar filmhoogtepunten verzamelt. Tijdens haar CRASS periode staat haar talent ten dienste van de groep en is ze onder meer verantwoordelijk voor het ontwerpen van de typische hoezen, leaflets en posters; alsook voor bijdragen in diverse tijdschriften en kranten zoals ‘International Anthem’ en filmmontages die werden geprojecteerd tijdens concerten. De visueel intrinsieke kracht van haar werk gaf een extra dimensie aan de muziek en het imago van de band die beiden erg confronterend waren, een gevolg van het rudimentaire, harde en monotone groepsgeluid. In tegenstelling tot de meeste van haar generatiegenoten blijft het bij CRASS niet bij woorden.

https://www.youtube.com/watch?v=4VH66EBy9Ds&e
avatar
silken tofu

Aantal berichten : 2666
Registration date : 18-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: expo 'Transparency' - Gee Vaucher & Christian Brett

Bericht van Felicia op ma sep 01 2008, 14:53

'k heb ne late, maar als Bert al slaapt bij den bompa, kan ik daarna misschien nog afkomen. Die tentoonstelling wil ik zeker wel eens zien.

Felicia

Vrouw Aantal berichten : 1066
Leeftijd : 49
Woonplaats : Rumst
Registration date : 12-06-08

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


Bavel :: Muziek :: Varia

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum